Vitamine C is een belangrijke vitamine. Het is een krachtige stof die je helpt om weerstand op te bouwen. Ook is het goed voor de huid, de botten, de tanden en bloedvaten. Daarom wordt er ook altijd op gehamerd dat je als mens voldoende van deze vitamine moet binnen krijgen. Het is dus ook heel interessant om te zien in welke producten je veel ervan kan vinden.
Meer chili pepers gebruiken
Dat vitamine C in citrusfruit is terug te vinden, dat weet iedereen. Daarom is het juist interessant om te zien dat bijvoorbeeld een chili peper ook veel kan bijdragen. Eén groene chilipeper geeft je zelfs al meer vitamine C dan je nodig hebt op een dag. Het is bovendien zo dat deze pepers ook nog allerlei andere gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Dat maakt het dus alleen maar nog aantrekkelijker om ze te gebruiken.
Kiezen voor gele paprika’s
Ga je iets maken waar paprika in moet? Dan kan het interessant zijn om voor de zoete gele soort te kiezen. Je kunt met een halve gele paprika die goed rijp is al anderhalf keer de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C binnenkrijgen. Ter vergelijking, in een groene paprika vind je nog niet de helft van deze hoeveelheid. Als het je gaat om voldoende vitamine binnenkrijgt, dan is de keuze voor de gele soort dus snel gemaakt.
Op smaak met tijm
Tijm is één van de smaakmakers in de keuken. Wat nog belangrijker is, is dat het niet alleen lekkerder maar ook gezonder wordt met tijm. Zo bevat een gram verse tijm drie keer de hoeveelheid vitamine C die je in een gram sinaasappel vindt. Er is geen kruid dat zich hiermee kan meten. Met één of twee eetlepels in je maaltijd ben je al een flink stuk gezonder.
Boerenkool, broccoli en spruiten
In de wintermaanden moet je het van de Hollandse pot hebben. Dat deze maaltijden veel gezondheidsvoordelen opleveren, dat weten we al honderden jaren. Dat het vooral ook in grote mate bijdraagt aan het binnenkrijgen van voldoende vitamine C is misschien nieuw voor je. Toch kan je bijna je volledige dosis per dag met deze producten binnenkrijgen.